TÜM HABERLER

'SINAV ÖNCESİ MORALİNİZİ YÜKSELTİN’

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıftaki 1 milyon174 bin 427öğrencinin katılacağı merkezi ortak sınavlar öncesi hem ailelerde hem de çocuklarda kaygılar yükselirken uzmanlar, morallerini yüksek tutmalarını ve olumlu bakış açısını korumalarını öneriyor.

‘MESLEK SEÇİMİ HAYATIN BİÇİMİNİ BELİRLİYOR’

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) tamamlanmasıyla birlikte gençler, meslek seçimlerine yönelirken, uzmanlar, meslek seçiminin kişinin hayatındaki en önemli kararlardan biri olduğuna dikkat çekiyor. Meslek seçiminin hayat biçimini belirlemek olduğunu kaydeden İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim Danışma Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Merve Yavuz, gençlerin meslekler hakkında bilgi edinmelerini ve yeteneklerini gerçekçi olarak belirlemeleri gerektiğini söyledi.

‘LYS, HEDEF İÇİN BİR ARAÇ’

Üniversite yaşamına adım atmak isteyen gençleri haziran ayında zorlu bir sınav süreci beklerken, uzmanlar öğrencilerin Lisans Yerleştirme Sınavı’nı (LYS) hedeflere ulaşmak için bir araç olarak algılaması gerektiğini belirtiyor. Öğrencilerin olumlu düşünce içerisinde olmasının morallerini yükselteceğini aktaran İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Klinik Psikoloğu Merve Yavuz, sınavların ölüm kalım durumu olmadığını, sınav öncesi son günlerin dinlenilerek geçirilmesinin yararlı olacağını söyledi.

SINAV ÖNCESİ GÜVEN BAŞARIYI GETİRİR

Üniversite öğrencisi olmak için adayların ilk aşması gereken Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yaklaşırken, öğrencilerin heyecan, gerginlik ve karamsarlık içerisinde bulunmamaları gerektiği vurgulandı. 15 Mart’ta sınava girecek adaylara tavsiyelerde bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Merve Yavuz, öğrencilerin olumsuz ve yararsız düşüncelerden uzaklaşması gerektiğini, bilgilerine güvenmenin başarıyı getireceğini söyledi.

TATİL ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNİ KEŞİF İÇİN FIRSAT

Öğrencileri ilk dönem karnelerini alma heyecanı sararken, uzmanlar öğrenciler ve aileleri birlikte kaliteli zaman geçirmek için program oluşturması gerektiğini belirtiyor. Tatil sırasında ailelerin çocuklarıyla geçirdikleri zamanın aralarındaki bağları kuvvetlendirdiğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların ilgi ve yeteneklerinin de böylece keşfedilebileceğini vurguluyor.